ССНМ ја поддржува граѓанската иницијатива „Аман доста е“

Posted: Август 27, 2012 in Uncategorized
Ознаки:

                                                                                                                               „Поскапувањата не засегаат сите независно од професионалната, националната, партиска или каква било друга припадност и затоа Самостојниот синдикат на медиумски работници целосно се придружува на барањата да се врати евтина дневна тарифа на електричната енергија и таа да биде на ниво од 2008 година, да се укине ставката ангажирана моќност од 33 проценти, да се повлече новиот правилник на „Топлификација“, да се врати цената на парното на ниво од 2008 година и да се намалат цените на горивата во согласност со стандардот на луѓето во Македонија“. Ова е дел од соопштението испратено од ССНМ.

Од Синдикатот на новинарите апелираат до своите членови и до граѓаните да излезат во што поголем број на протестите во вторник, на 28 август годинава, во сите градови каде што ќе се одржуваат и на сите следни протести се до исполнувањето на поставените цели. Од ССНМ велат дека се што треба да направиме е да покажеме дека не се согласуваме со секојдневните поскапувања.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s