Поддршка на Аман од МППС

Posted: Септември 15, 2012 in Инфо

СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИТЕ

Македонската платформа против сиромаштија (МППС), преку ова соопштение ја известува македонската јавност, дека ја дава својата јавна поддршка на протестите против поскапувањата, кои се организирани од граѓанската иницијатива АМАН.

За МППС во која членуваат 69 здруженија на граѓани, барањата на граѓанската иницијатива АМАН се легитимни а воедно и издржани и со таа причина ги повикуваме сите наши членки и граѓани на Република Македонија, да се приклучат на протестите организирани од Г.И АМАН секој Вторник во 18:00 часот пред регулаторна комисија и да ја дадат својата поддршка.

МППС сојуз на 69 здруженија на граѓани кои се здружени делејќи ја истата визија и мисија, а тоа е промовирање на социјалната еднаквост и правда, парципативна демократија, граѓанска солидарност, недискриминација, општество на благосостојба и мир, а нашата главна цел е намалувањето на сиромаштијата и социјлната исклученост кај марганилизираните и ранливите групи на граѓани.

МППС го застапува гласот на безгласните и со новиот бран на поскапување се влијае директно на ранливите групи на граѓани и дополнително ги осиромашува, со што се соочуваме со косење на нашата визија, мисија и цели, и е причина и наше оправдување за давање на ова јавна поддршка.

Со пoчит,
Македонска платформа против сиромаштија
13.09.2012, Скопје

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s