Нема одговор за барањата на АМАН за надзорна расправа во Собранието

Posted: Октомври 10, 2012 in Инфо

Институциите не одговаат на барањата за надзорна расправа за намалување на цената на струјата, дериватите и храната. Обвинуваат од граѓанската иницијатива Аман. Испратиле три писма едно до комисијата за економски прашања а другите две до пратениците но одговор нема. Со тоа велат им се попречува нивното дејствување.

Од оваа недела граѓанското здружение го менува и терминот на организирање протести против континуираните поскапувања. Наместо во вторник од Аман најавуваат протести секоја сабота бидејки граѓаните тогаш биле послободни.

На протестите на Аман им се придружија повеќе граѓански иницијативи како левичарското движење Солидарност, здружението за социјална правда Ленка, движењето Пука и  Македонската платформата против сиромаштија, но не и Сојузот на Синдикати на Македонија.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s