`АМАН` чека `благослов` од Вељаноски

Posted: Октомври 27, 2012 in Инфо

Очекуваме претседателот на Собранието Трајко Вељановски официјално да потврди дека нашата иницијатива за промена на Законот за енергетика е уредна, оти две собраниски комисии кои одлучуваат за тоа веќе дадоа согласност како здружение да собираме 10.000 потписи за промена на Законот за енергетика, вели Александар Кочовски од `АМАН`.

Откако ќе го добијат одобрувањето од претседателот на Собранието, Државната изборна комисија ќе треба да ги подготви институциите за регистрирање на потписите, вели Кочовски.

Предлозите на `АМАН` се во Законот за енергетика да се внесе одредба со која на дистрибутерите на топлинска енергија струја и гас ќе им се забрани наплата на непотрошена енергија.Со оваа одредба граѓаните кои се откажале од греење да не плаќаат никаков надомест.

`АМАН` предлага да се врати и Законот за дневната евтина струја за граѓаните.

Извор:Sky.mk

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s