„АМАН“: ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА 10.000 ПОТПИСИ ЗАГЛАВИ МЕЃУ СОБРАНИЕТО И ВЛАДАТА

Posted: Октомври 30, 2012 in Инфо

Граѓанската иницијатива „АМАН“ апелира до институциите да постапат по барањето и иницијативата за собирање 10.000 потписи за измени во Законот за енергетика, за што побрзо да се реализира оваа иницијатива. Според активистите на „АМАН“, постапката е сега заглавена меѓу Собранието,Владата и Државната изборна комисија, иако поминала цела недела од првичното одобрување на иницијативата во Собранието.

Од „АМАН“ велат дека нивни активист пред неколку дена бил пресретнат од две непознати лица кои го малтретирале, му се заканувале и го убедувале да се откаже од учеството во протестите и во граѓанската иницијатива. Активистот го пријавил случајот во полиција, а ги известиле и мисиите на ОБСе и Европската унија во земјава. Од „АМАН“ велат дека и покрај притисоците и заканите, граѓанската иницијатива продолжува се до конечното исполнување на нивните барања.

Слушнете ги изјавите на активистите на „АМАН“ Васко Лазаревски и Неда Чаповска:

http://www.mixcloud.com/radioMOF/izjavi-od-gragjanskoto-zdruzenie-aman-vasko-lazarevski-i-neda-capovska-3010/

Извор:Радио Моф

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s