Ситуацијата зоврива: АМАН пред Влада, контрапротести пред ЕВН!

Posted: Ноември 3, 2012 in Инфо

АМАН револтот го искажаа пред зградата на Владата. Со транспаренти “Стоп за поскапата струја“, испишани на македонски и албански, демонстрантите побараа, власта да престане да го кочи собирањето на 10 илјади потписи со кои се бара промена на законот за енергетика и правилникот за топлинска енергија. Односно враќање на дневната евтина тарифа на струјата, но и стопирање на одлуката на регулаторите со која исклучените од мрежата на Топлификација сепак ќе треба да плаќаат паушал.

Ситуацијата зоврива: АМАН пред Влада, контрапротести пред ЕВН!.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s