100 дена Аман ( панел дискусија)

Posted: Ноември 21, 2012 in Инфо

Граѓанската иницијатива АМАН на 20.11.2012 (вторник) навршува 100 дена од нејзиното
формирање и организирање на протести против поскапувањата на цените на струјата, парното и
нафтените деривати.

За таа цел на 20.11.2012 (вторник) од 18 часот во ГЕМ клубот (менада) – АМАН ќе организира
панел дискусија на тема : Заштита на стандардот на граѓаните во корелација со поскапувањата

На панел дискусијата поканети панелисти се:

Регулаторна комисија за енергетика, ЕВН Македонија, Министерство за економија,
Македонска платформа против сиромаштија, Гоу грин, Комисија за економски прашања при
Собрание на Репбулика Македонија, комисија за Труд и Социјална полтиика при Собрание на
Република Македонија, Хелсиншки комитет за човекови права, Рафиенрија – ОКТА

Поканети гости на оваа панел дискусија се членовите и вработените на следните организации:

Регулаторна комисија за енергетика, ЕВН Македонија, Министерство за економија,
Македонска платформа против сиромаштија, Гоу грин, Комисија за економски прашања при
Собрание на Репбулика Македонија, комисија за Труд и Социјална полтиика при Собрание на
Република Македонија, Хелсиншки комитет за човекови права, Рафиенрија – ОКТА, Електрани
на Македонија – ЕЛЕМ, МЕПСО, АД Топлификација, Организација на потрошувачи, Сојуз ан
синдиакти на Македонија, Конфедерација на синдикални организации на Македонија, Унија
на синдикати на Македонија, Конфедерација на слободни синдикат, Влада на Република
Македонија, Народен Правобранител, Пратенички групи во Собранието на Република
Македонија , Комисија за европски прашања при Собранието на Република Македонија,
Комисија за деловнички и мандатно имунитетни прашања при Собранието на Република
Македонија, Претседател на Република Македонија, Политички партии, Уставен суд,
Мегународни институции, дипломатски кор и формален и неформален невладин сектор.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s