Archive for Декември, 2012

На здружението АМАН му недостасуваат околу 1000 потписи за да ја исполни квотата од 10 илјади граѓани кои даваат поддршка на иницијативата за промена на Законот за енергетика. Иако до крајот на законскиот рок им останува повеќе од еден месец, тие сепак апелираат до граѓаните пред нова година сите потписи да бидат собрани. 

 

ALFA TV – Македонија – На АМАН им недостасуваат уште илјада потписи.

Почнавме, немаме многу време, затоа ајде да се обидеме заедно да ги собереме овие 10,000 потписи во рекордно време, секој работен ден од 08:30 до 16:30, на следните локации:
Скопје:
1. Граѓаните на Гази Баба, Арачиново, Илинден и Петровец треба да се потпишат во Општина Гази Баба, барака 1, канцеларија 7
2. Граѓаните на Чаир, Бутел, Шуто Оризари и Чучер-Сандево треба да се потпишат во Општина Чаир – бул. „Босна и Херцеговина“ бб, барака 16 (тоа се просториите/бараките на старата општина)
3. Граѓаните на Карпош, Ѓорче Петров, Волково и Сарај треба да се потпишат во подр. одделение на ДИК во Карпош на ул.Бранислав Нушиќ бр.4
4. Граѓаните на Центар, Аеродром и Ново Лисиче треба да се потпишат во Општина Центар (кај Матично), барака бр. 1
5. Граѓаните на Кисела Вода, Сопиште, Студеничани и Зелениково треба да се потпишат во Општина Кисела Вода, барака 9, канцеларија 16.

1. Општините Куманово, Старо Нагоричане и Липково се потпишуваат во Подрачно одделение Куманово
2. Општините Крива Паланка и Ранковце се потпишуваат во Подрачно одделение Крива Паланка
3. Општината Кратово се потпишува во Подрачно одделение Кратово;
4. Општините Штип и Карбинци се потпишуваат во Подрачно одделение Штип
5. Општините Свети Николе и Лозово се потпишуваат во Подрачно одделение Свети Николе
6. Општините Велес, Чашка и Градско се потпишуваат во Подрачно одделение Велес
7. Општините Кавадарци и Росоман се потпишуваат во Подрачно одделение Кавадарци
8. Општина Кочани се потпишува во Подрачно одделение Кочани
9. Општина Виница се потпишува во Подрачно одделение Виница
10. Општина Берово се потпишува во Подрачно одделение Берово
11. Општина Пехчево се потпишува во Подрачно одделение Пехчево
12. Општина Делчево, Македонска Каменица, Чешиново-Облешево и Зрновци се потпишуваат во Подрачно одделение Делчево
13. Општина Пробиштип се потпишува во Подрачно одделение Пробиштип;
14. Општините Струмица, Босилово, Василево и Ново Село се потпишуваат во Подрачно одделение Струмица
15. Општините Радовиш и Конче се потпишуваат во Подрачно одделение Радовиш;
16. Општина Прилеп се потпишува во Подрачно одделение Прилеп
17. Општините Крушево, Кривогаштани и Долнени се потпишуваат во Подрачно одделение Крушево;
18. Општините Гевгелија, Дојран и Богданци се потпишуваат во Подрачно одделение Гевгелија
19. Општина Валандово се потпишува во Подрачно одделение Валандово
20. Општините Неготино и Демир Капија се потпишуваат во Подрачно одделение Неготино;
21. Општините Битола, Новаци и Могила се потпишуваат во Подрачно одделение Битола
22. Општина Ресен се потпишува во Подрачно одделение Ресен
23. Општина Демир Хисар се потпишува во Подрачно одделение Демир Хисар;
24. Општините Охрид и Дебарца се потпишуваат во Подрачно одделение Охрид;
25. Општините Кичево, Зајас, Осломеј, Другово, Вранештица и Пласница се потпишуваат во Подрачно одделение Кичево
26. Општина Македонски Брод се потпишува во Подрачно одделение Македонски Брод;
27. Општините Струга и Вевчани се потпишуваат во Подрачно одделение Струга
28. Општините Дебар и Центар Жупа се потпишуваат во Подрачно одделение Дебар
29. Општините Гостивар, Врапчиште и Маврово и Ростуше се потпишуваат во Подрачно одделение Гостивар;
30. Општините Тетово, Боговиње, Брвеница, Желино, Јегуновце и Теарце се потпишуваат во Подрачно одделение Тетово.

amanГраѓанското иницијатива„Аман“ е задоволно како тече акцијата за собирање 10.000 потписи за промена на Законот за енергетика.

– Според она што го имаме како податок, иако нецелосен,бидејжи немаме податоци за сите 34 подрачни единици на Државната изборна комисија, уште на првиот ден се собран и околу 1.000 потписи од граѓаните – вели Џелал Хоџиќ.

Од Аман се убедени дека пред дадениот рок ќе успеат да ги соберат бараните 10.000 потписи за промена на Законот за енергетика.

– И вчера имаше интерес кај граѓаните, но и денеска на протестот во Прилеп голем број граѓани бараа информација каде да се потпишат. Дел од нив бараа и флаери за да ги поттикнат нивнитер сограѓани да го дадат својот потпис за иницијативата на „Аман“ – вели Хоџиќ.

Според него, денеска во Прилеп голем број граѓани се придружиле на иницијативата на „Аман“ и ги подржуваат барањата за пониски цени на струјата, парното и горивата.

Извор:Р.И.М.Плусинфо

Според дипломатите, барањата на „Аман“ се сосема оправдани и се своевидна борба за социјална правда, а како што велат тие, тоа е основен принцип на синдикализмот

И дипломатите се кренаа против поскапувањата на струјата и парното

Пунктовите се отворија граѓаните почнаа со потписи да даваат поддршка на граѓанската инцијатава против поскпаувањата, утринава први се потпишаа претставниците на невладината Аман а потоа и останатите граѓани.

24 Vesti

Подрачни одделенија на Државната изборна комисија
Берово
Контакт лице: Соња Цикарска Адреса: ул. Димитар Влахов бб Телефон: 033 / 471 345
Гевгелија
Контакт лице: Атанас Урумов, Ристо Стојановски Адреса: ул. Маршал Тито број 170 Телефон: 034 / 213 799
Гостивар
Контакт лице: Руфат Селими, Измит Исени, Хамза Абдулахи, Софка Поповска, Ханис Мустафаи Адреса: ул. Браќа Ѓиновски бб Телефон: 042 / 212 300
Дебар
Контакт лице: Русе Миновски, Фиснике Колбучишта Адреса: ул. Булевар Скопје бб Телефон: 046 / 831 194
Делчево
Контакт лице: Димче Лазаревски Адреса: ул. М.М. Брицо бб Телефон: 033 / 413 405
Демир Хисар
Контакт лице: Ќире Михајловски Адреса: ул. Битолска бб Телефон: 047 276 511
Кавадарци
Контакт лице: Ванчо Велевски, Маринка Мицева Адреса: ул. Маршал Тито бб Телефон: 043 / 414 785
Кочани
Контакт лице: Снежана Хаџи Паунова, Бане Ѓорѓиоски Адреса: ул. Раде Кратовче број 1 Телефон: 033 / 274 152
Кичево
Контакт лице: Александар Даниловски, Ахмет Халими, Младен Ванчоски Адреса: ул. Борис Кидрич бб Телефон: 045 / 225 172
Кратово
Контакт лице: Љубинка Симонова Адреса: ул. Маршал Тито бб Телефон: 031 482 101
Крива Паланка
Контакт лице: Нинка Станоевска Адреса: ул. Маршал Тито бр. 175 Телефон: 031 374 303
Крушево
Контакт лице: Филомена Маја Адреса: ул. Никола Ѓурковиќ бб Телефон: 048 477 066
Битола
Контакт лице: Гоце Велјановски, Владо Стојанов, Стефан Чекутков Адреса: Ул.. 1 мај бб Телефон: 047 / 220 864
Валандово
Контакт лице: Евросима Ристова Адреса: ул. „4 ти Јули„ број 1 Телефон: 034 / 382 415
Велес
Контакт лице: Костадин Бабунски, Марика Ташковиќ Адреса: ул. Панко Брашнар број 1 Телефон: 043 / 231 272
Виница
Контакт лице: Здравко Стојанов Адреса: ул. Бел камен бб Телефон: 033 / 363 104
Куманово
Контакт лице: Момчило Димковски, Шкумбин Ибраими, Буран Алити Адреса: Ул.11 октомври бб Телефон: 031 415 799, 031 415 788
Македонски Брод
Контакт лице: Трене Стојкоски Адреса: ул. 7-Септември број 4 Телефон: 045/ 274 153, 045 / 274 771
Неготино
Контакт лице: Никола Димитров Адреса: ул. „Ацо Аџи Илов„ број 2 Телефон: 043 / 361 466
Охрид
Контакт лице: Јелена Илиќ, Марица Димковска, Лилјана Костоска Адреса: ул. Димитар Влахов број 57 Телефон: 046 / 261 197
Општина Гази Баба
Контакт лице: Берат Даути Адреса: Бул. Александар Македонски бб Телефон: 02/ 3 211 851
Општина Карпош
Контакт лице: Мирјана Петрова, Снежана Кицевска Адреса: ул. „Стрезово“ бр.7 Телефон: 02/ 3067 737
Општина Кисела Вода
Контакт лице: Драгица Поповска, Сузана Николоска, Томислав Вулгаракис Адреса: ул. Првомајска бб Телефон: 02/ 2779 065
Општина Центар и Аеродром
Контакт лице: Јелица Митричка, Реџеп Магаши, Јованка Ганева Адреса: ул. Михаил Цоков бб Телефон: 02/ 3166 525
Општина Чаир
Контакт лице: Изeир Незири, Јован Алексовски, Рамадан Адемовиќ Адреса: ул. Босна и Херцеговина бб. барака број 16 Телефон: 02/ 2621 453, 02/ 2622 473
Прилеп
Контакт лице: Роза Костадиноска, Драган Казанџиски, Снежана Ѓорѓиоска Адреса: Ул.Питу Гули бр 2 Телефон: 048 422 208
Пробиштип
Контакт лице: Горица Митрова Адреса: ул. Јаким Стојковски бр. 1 Телефон: 032 482 156
Радовиш
Контакт лице: Тоде Ристов, Виолетка Петрова Адреса: бул. Александар Македонски бб Телефон: 032 635 122
Ресен
Контакт лице: Драгица Бузлевска, Љиља Нанчовска Адреса: Ул. Маршал Тито бб Телефон: 047/ 451 897
Свети Николе
Контакт лице: Убавка Ѓошева Адреса: ул. Плоштад Илинден бб Телефон: 032 443 463
Струга
Контакт лице: Арбена Дика, Фарик Ќазимовски, Верица Пејоска, Едмонда Шате (Жута) Адреса: Ул.,,Пролетерски бригади,, бр. 62 Телефон: 070 395 371
Струмица
Контакт лице: Стоилчо Џидалов, Ацо Милковски, Ленче Петровска Адреса: ул. Сандо Масев број 1 Телефон: 034 323 345, 034 347 192
Тетово
Контакт лице: Дехар Мустафи, Јосиф Василевски, Кире Каранфиловски, Мијасере Фазлија, Рахиме Зибери, Арбен Фејзули, .Мимоза Салиу Адреса: ул. Дервиш Цара бб Контакт телефон: 044 339 050
Штип
Контакт лице: Силвана Царева, Оливера Гелева Адреса: ул. Васил Главинов бб Телефон: 032 392 147

Граѓанската Аман ги повика лидерите на најголемите политички партии во земјава први да се потпишат на иницијативата за промена на Законот за енергетика.

Потписите ќе започнат да се собираат од 7-ми декемви во 34 локални канцеларии на Дик низ целата држава.

Извор 24 Вести