Аман“ на првиот ден собра околу 1.000 потписи

Posted: Декември 9, 2012 in Инфо
Ознаки:

amanГраѓанското иницијатива„Аман“ е задоволно како тече акцијата за собирање 10.000 потписи за промена на Законот за енергетика.

– Според она што го имаме како податок, иако нецелосен,бидејжи немаме податоци за сите 34 подрачни единици на Државната изборна комисија, уште на првиот ден се собран и околу 1.000 потписи од граѓаните – вели Џелал Хоџиќ.

Од Аман се убедени дека пред дадениот рок ќе успеат да ги соберат бараните 10.000 потписи за промена на Законот за енергетика.

– И вчера имаше интерес кај граѓаните, но и денеска на протестот во Прилеп голем број граѓани бараа информација каде да се потпишат. Дел од нив бараа и флаери за да ги поттикнат нивнитер сограѓани да го дадат својот потпис за иницијативата на „Аман“ – вели Хоџиќ.

Според него, денеска во Прилеп голем број граѓани се придружиле на иницијативата на „Аман“ и ги подржуваат барањата за пониски цени на струјата, парното и горивата.

Извор:Р.И.М.Плусинфо

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s