АМАН ГИ СОБРА НЕОПХОДНИТЕ ПОТПИСИ ЗА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА ЕНЕРГЕТИКА – Телма Телевизија

Posted: Јануари 15, 2013 in Инфо

АМАН го собра потребниот број на потписи од граѓани за да може да се покрене иницијатива во Собранието на Македонија за промена на Законот за енергетика. Од движењето денеска изјавија дека се собрани 11 илјади потписи од граѓани, (илјада потписи повеќе од неопходниот број), но и дека граѓаните и натаму, до крајот на месецов, можат да го дадат својот потпис како дополнителна поддршка за измени на законот. Во АМАН велат дека очекуваат иницијативата да биде прифатена без оглед на тоа што опозицијата не е во парламентот и во интерес на граѓаните, владејачкото мнозинство да донесе нов закон.

АМАН ГИ СОБРА НЕОПХОДНИТЕ ПОТПИСИ ЗА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА ЕНЕРГЕТИКА – Телма Телевизија.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s