АМАН: Пратениците ќе одлучуваат дали ќе поевтини струјата

Posted: Јануари 29, 2013 in Видео, Инфо

13 илјади потписи пред 81 пратеник. Граѓанската иницијативата АМАН утре ќе ги достави потписите во Собранието за измена во законот за енергетика.

Од пратениците ќе зависи дали струјата ќе поевтини и дали нема повеќе да им стигаат сметки за парно на граѓаните за услугата која не ја користат.

Откога Регулаторна ја укина дневната евтина тарифа и во истовреме ја поскапе цената на струјата и параното, но и ги обврза граѓаните кои се откажале од парното да плаќаат надомес се формираше граќанската инцијатива АМАН.

Невладината секој вторник во континуитет два месеци протестираше пред институциите и ја бараше поддршката од надлежните.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s