Аман

Самоиницијативно се собравме преку социјалните мрежи и решивме од 14.08.2012, па секој нареден вторник на плоштадот „Пела“ да организираме протесни собири на кои ќе го искажеме својот револт од поскапувањето на парното, горивата и струјата

  • Г.И Аман  ги повикува сите граѓани наР.Македонија без разлика на верската и партиската припадност да се приклучат на протестите и да го кажат својот глас и незадоволство од новите поскапувања и дополнителното осиромашување.  Аман  а е граѓанска иницијатива и  не е организирана од било која политичка партија.
  • To achieve a decent living standard for all citizens of the Republic of Macedonia. This means that the prices for electricity, oil/gas and heating must be made appropriate to the standard of living of the majority of the people of Macedonia. If it is so that we must pay for electricity, heating and gas (some of the basic needs to be able to function in the modern world) then the state should make it so that everyone will be able to do so, without cutting back on other basic needs such as education, health care, food and so on.

We believe the most appropriate way to achieve this is the state to invest in domestic renewable and clean energy sources like solar, geothermal, wind power etc. which must not be owned by private corporation

Градови каде што се протестира

  • Скопје
  • Битола
  • Тетово
  • Прилеп
  • Куманово
  •  Штип

Состаноци

Состаноците на Граѓанската иницијатива Аман се одржуваат секој Понеделни,Среда и Петок од 20:00 часот.

Место на одржување на состаноците е амфитеатарот позади спомен куќата на Мајка Тереза.

Сите граѓани кои што сакаат да присуствуваат на овие состаноци и да споделат нови идеи и предлози се добредојдени на состаноците на Г.И Аман.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s