Граѓанското задружение Аман поднесе предлог иницијатива до Собранието за измени на законот за енергетика.

Posted: Октомври 19, 2012 in Инфо

Граѓанското задружение Аман поднесе предлог иницијатива до Собранието за измени на законот за енергетика. Потребни се 10 илјади потписи од граѓаните па народните избраници да дискутираат на пленарна седница околу враќањето на евтината струја преку ден и никој да нема обврска да плаќа за услуги од топлификација доколку не ги користи.

Од Аман очекуваат најдоцна за една недела да добијат одговор од првиот човек на парламентот, Трајко Вељановски.

Од граѓанската иницијатива велат дека веруваат во силата на народот и преку оваа иницијатива се надеваат дека ќе успеат да се изборат за измени на законот за енергетика.

По член 71 од законот секој граѓанин или граѓанско здужение има право да предлага законски измени. Во меѓувреме, Граѓанската иницијатива Аман продолжува со протестите секоја сабота против високите цени на енергенсите, дериватите и храната.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s